Juni - Lange dagen

Alhoewel de zomer officieel pas aan het eind van de maand begint, is juni wel de maand van de langste dagen. Extra veel tijd om door te brengen in de tuin, die inmiddels vol staat met rijk bloeiende planten en gevuld is met bloemen- en insectenleven.

Na een paar drukke maanden vol werkzaamheden om de tuin in orde te krijgen, is dit ook de maand om een stapje terug te zetten en te genieten van al het moois dat er inmiddels om je heen uit de grond gekomen is. Of wellicht is dit zelfs een mooi moment om na te denken over een andere inrichting van je tuin? Bijvoorbeeld wil je nu ook wel een mooi terras erbij, of vind je het tijd worden voor die lang begeerde vijver?

Vraag eens om advies bij een hovenier, die heeft ook voldoende leuke ideeën in zijn arsenaal om je tuin nóg meer op te leuken!

 • Terras & Bestrating

  TerrasZeker nu je in deze periode veel tijd buiten door zal brengen, is dit het uitgelezen moment om je terras wat op te leuken. Maak het zo knus en gezellig als je zelf wilt. Leuke, zachte kussens en een aantal gezellige lampen en kaarsen zijn daar altijd aanraders voor.
  GrasveldIn deze periode mag je het grasveld zo’n 1 tot 2 keer per week maaien. Houd daarbij wel rekening met de periode: als het erg droog is, is het beter om iets langer te wachten met de volgende maaibeurt om het gras niet te vernielen. En vergeet natuurlijk niet de sproeier erop te zetten als het droog is.

 • Vijver & Zwembad

  VissenWil je jonge vissen proberen groot te brengen in je vijver? Houd er dan rekening mee dat je niet teveel waterplanten weghaalt. Deze zijn cruciaal voor het overleven van de jonge visjes, omdat het de schuilplek biedt die ze hard nodig hebben.
  VijverAls het een erg warme maand is, kan het water van de vijver verdampen en op een (te) laag peil komen. Zorg ervoor dat je de vijver dus geregeld bijvult – maar doe dit niet in een keer teveel, aangezien dan de watertemperatuur te hard zal afkoelen.
  ZwembadInmiddels kun je als het goed is volop genieten van je zwembad! Zorg er wel voor dat je ‘m geregeld goed schoonmaakt en voldoende schoonmaakmiddelen erin giet. Enjoy!

 • Planten & Bloemen

  KlimrozenJuni is het geschikte moment om de nieuwe scheuten van klimrozen aan te binden. Prachtig langs een opgestelde houten wand, of wellicht zelfs over een afkapping van bijvoorbeeld een terras heen!
  Vroegbloeiende struikenAlle soorten struiken die al vroeg bloeiden, zoals de sering, kunnen op dit moment het beste al teruggesnoeid worden – bij voorkeur direct na de bloei.
  DruifHoop je later in het jaar je eigen druiven te kunnen telen? Dan is het nu de tijd om de ranken wat terug te snoeien. Daarbij kun je als richtlijn aanhouden dat je per tak circa twee bloemtrosjes laat hangen. Zo hebben ze de grootste kans op overleving.
  Vaste plantenAls een aantal vaste planten in je tuin al uitgebloeid lijken te zijn, kun je ze nog een keertje aanmoedigen om opnieuw in bloei te komen. Daarvoor is het wel nodig dat je voor het eind van de maand de uitgebloeide stengels terug knipt.
  OnkruidVerwijder regelmatig het onkruid in je bloemenperkjes. Ga daarbij wel voorzichtig te werk: het laatste wat je wilt is je harde werk van vorig jaar of dit jaar ongedaan te maken door per ongeluk je met zorg geplante zaadjes eruit te trekken.
  RozenHoe staat het ervoor met je mooie rozen? Let er vooral even op dat er geen wilde scheuten tussen zitten. Deze kun je makkelijk herkennen aan de met stekels bezaaide takken, met een erg teer, fijn lichtgroen blad.
  HagenDe hagen en heesters kun je het beste voor de langste dag bijknippen. Zo garandeer je jezelf ervan dat je er een seizoen lang plezier van zal blijven hebben, aangezien ze na de langste dag nog een groei-impuls zullen krijgen.

Deel deze pagina

Opdracht plaatsen

Op zoek naar een hovenier? Plaats dan gratis je opdracht en ontvang direct reacties van hoveniers die jouw klus kunnen klaren.

Plaats je opdracht

Uitgelicht profiel

Tuinsiesta

Tuinsiesta
Algemeen | Halsteren

Tuinsiesta realiseert met ruim 25 jaar ervaring tuinen van hoge kwaliteit. Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen is Tuinsiesta ook gespecialisee...

Naar profiel
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Toevoegen aan offertelijst Kies de gelegenheid waarvoor je een offerte wilt aanvragen bij:
Hoveniersbedrijf Sander Braat
Toevoegen niet mogelijk Het is niet mogelijk om deze hovenier aan je offertelijst toe te voegen, omdat de geselecteerde gelegenheid [[dienst]] niet door deze hovenier wordt aangeboden. Annuleer of wis je offertelijst en kies een nieuwe gelegenheid.