April - Druk, druk, druk...

April laat er geen gras over groeien! In deze maand zullen de temperaturen stijgen en zal alles in de tuin weer beginnen te groeien en bloeien. Veel om te doen, dus, om ervoor te zorgen dat je je tuin bij blijft houden; en dat je aan het eind van de maand een prachtige basis hebt om op verder te bouwen.

Er zijn dus ook net zoveel klusjes die je in deze maand uit zal moeten voeren. Zo dien je een aantal prominente planten, zoals je buxus en lavendel, te verzorgen. Ook is de tijd rijp om de zomerbollen te planten, en kun je je bekommeren om het gazon – zodat deze weer mooi en groen het nieuwe seizoen in kan gaan.

Heb je het gevoel dat je je tuin niet meer kan bijbenen, en heb je snel een extra handje nodig om het in orde te maken? Twijfel dan niet om een hovenier om advies te vragen. Ze helpen je graag bij het zomerklaar maken van de tuin!

 • Terras & Bestrating

  BestratingLopen er klinkers vlak langs de rand van het gazon? Dan kun je met een simpele heggenschaar hier het overwoekerende gras wegknippen. Zo krijg je weer een strak pad – en een strakke afscheiding tussen je pad en het grasveld!
  GrasveldMaai het gazon in april voor de eerste keer af op circa 5 cm boven de grond. De tweede keer kun je het een centimeter korter maaien: tot circa 4 cm. Ook kun je het gras in april voor de eerste keer mesten.

 • Vijver & Zwembad

  ZuurstofZorg ervoor dat er voldoende zuurstof aanwezig is in de vijver, voor de gezondheid van je vissen en planten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door nieuwe planten in de vijver te plaatsen.
  VersierenMocht je je vijver een nieuwe look willen geven, kun je dit in deze maand doen – en ontzettend simpel. Bijvoorbeeld door mini waterlelies, of door de waterkant te beplanten met de mooie gele dotterbloem. Meteen een ander gezicht!

 • Vogels & dieren

  WelkomApril is het moment waarop de meeste vogels dieren zich weer zullen laten zien. Vogels zullen gretig gebruik maken van de beschikbare nestkastjes, en ook zullen kleine dieren weer terugkomen, afhankelijk van het gebied waar je woont. Geef ze een warm welkom door voldoende plekken in de tuin in te richten waar de vogels en dieren een fijn holletje kunnen maken.

 • Planten & Bloemen

  BuxusApril is een erg goede maand voor het planten van buxus. Dit kun je het beste doen op een niet al te droge grond, rijk van humus. Voorzie deze bij het planten van voldoende buxusmest voor het optimale effect!
  (Jonge) vaste plantenEen groot aantal vaste planten zullen tijdens hun groei voldoende steun nodig hebben. Zorg er daarom voor dat je voldoende snoeihout tussen de planten zet, die stevig in de grond staan, en bind de uiteinden van de takken bij elkaar. Ook is het belangrijk om de jongere vaste planten ’s avonds en ’s nachts goed af te dekken met beschermend materiaal, zodat ze beschermd zijn tegen de toch nog best frisse aprilnachten.
  MulchlaagEen goede tip is om de aarde te bedekken met een zogenaamde mulchlaag (een laag organisch materiaal), bestaande uit boomschors en compost. Dit zorgt ervoor dat de bodem langer voedingsstoffen en vocht vasthoudt; het weert onkruid en een bodembedekking van organisch materiaal geeft voeding aan het bodemleven waardoor beplanting sterker wordt.

Deel deze pagina

Opdracht plaatsen

Op zoek naar een hovenier? Plaats dan gratis je opdracht en ontvang direct reacties van hoveniers die jouw klus kunnen klaren.

Plaats je opdracht

Uitgelicht profiel

Tuinsiesta

Tuinsiesta
Algemeen | Halsteren

Tuinsiesta realiseert met ruim 25 jaar ervaring tuinen van hoge kwaliteit. Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen is Tuinsiesta ook gespecialisee...

Naar profiel
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Toevoegen aan offertelijst Kies de gelegenheid waarvoor je een offerte wilt aanvragen bij:
Hoveniersbedrijf Sander Braat
Toevoegen niet mogelijk Het is niet mogelijk om deze hovenier aan je offertelijst toe te voegen, omdat de geselecteerde gelegenheid [[dienst]] niet door deze hovenier wordt aangeboden. Annuleer of wis je offertelijst en kies een nieuwe gelegenheid.