Speeltoestel plaatsen

Vaak spreekt het ons onbewust ontzettend aan. We bezoeken een nieuw huis, dat we overwegen te kopen, en dan staat er een eenzame, dikke boom in de tuin; voorzien van een ouderwetse schommel. We zijn verkocht, zien onze kinderen er al op zitten – en voegen er wellicht zelfs nog meer speeltoestellen aan toe.

Je vraagt aan je kinderen wat ze leuk vinden, en zoekt in brochures op wat er mogelijk is. Al snel kom je wat leuke klim- en klauterrekken tegen, die perfect zouden zijn voor jouw kleine engeltjes. Het is duidelijk: je wilt dit speeltoestel plaatsen. Maar hoe doe je dit? En welke kies je?

 • Soorten speeltoestellen

  De mogelijkheden zijn enorm. Stel alles eens voor wat je in een gemiddelde speeltuin ziet – het meeste daarvan zou je ook in je tuin kunnen plaatsen. Als je kinderen gek zijn op voetbal en andere balspellen kun je sporttoestellen plaatsen. Of wat dacht je van de goede, oude glijbaan, of duikelrekken?

  Speeltoestellen en bijbehorende accessoires die je zou kunnen plaatsen, zijn:

  • Balspellen
  • Netten
  • Duikelrekken
  • Glijbanen
  • Schommels
  • Rubber tegels
  • Speelhuizen en –torens
  • Trampolines
  • Zandbakken
  • Zwembaden

 • Zelf plaatsen of laten plaatsen?

  Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf de speeltoestellen in kwestie te plaatsen. Zeker bij sommige soorten is dit vrij simpel en voor de hand liggend. Toch blijft het in alle gevallen aan te raden om goed de handleiding te lezen en bij twijfel contact te zoeken met de leverancier of een hovenier.

  Immers komen er kinderen op te spelen, waardoor je wilt dat het in de eerste plaats veilig is. Daarom kun je, zeker als je er niet zeker van bent, er ook voor kiezen om het te laten plaatsen door een hovenier. Deze kan ook advies geven over onderhoud en eventuele reparaties bij defecten, zodat je zeker weet dat het veilig is voor je kinderen.

 • Speeltoestel verwijderen

  Na verloop van tijd kan je tuin op een complete speeltuin beginnen te lijken. Inmiddels is er, naast de schommel, al een klimrek toegevoegd, een wipkip, en een glijbaan. Geweldig voor als je kinderen nog jong zijn, en al hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar jullie tuin.

  Echter kan het toch na verloop van tijd een doorn in het oog worden. Je kinderen zijn inmiddels pubers; en hebben al in geen jaren meer op de glijbaan gezeten, of in het klimrek geklommen. Ook overweeg je om een moestuintje aan te leggen, of wellicht een vijver. Dan is de keuze snel gemaakt: het speeltoestel moet weg. Maar hoe?

 • Demonteren speeltoestel

  Een speeltoestel kan in erg slechte staat zijn, waardoor het niet langer veilig is om op te spelen. Dan is het aan te raden om het speeltoestel nauwkeurig te demonteren. Verwijder alle losse onderdelen, en haal vervolgens de grote stukken van elkaar af. Voer daarna de materialen af naar een vuilstort. Houd er rekening mee dat sommige delen – met name plastic – gerecycled kunnen worden.

  Als een speeltoestel nog geheel intact is, maar je er desondanks vanaf wilt, kun je er ook voor kiezen om deze in zijn geheel te verkopen of weg te geven. Vaak kun je een nieuw, gelukkig thuis ervoor vinden; zij het bij een particuliere koper, of bij een school of liefdadigheidsinstelling die het graag een tweede leven geeft.


  Vind een hovenier in de categorie Speeltoestel plaatsen / verwijderen

Deel deze pagina

Opdracht plaatsen

Op zoek naar een hovenier? Plaats dan gratis je opdracht en ontvang direct reacties van hoveniers die jouw klus kunnen klaren.

Plaats je opdracht

Uitgelicht profiel

Tuinsiesta

Tuinsiesta
Algemeen | Halsteren

Tuinsiesta realiseert met ruim 25 jaar ervaring tuinen van hoge kwaliteit. Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen is Tuinsiesta ook gespecialisee...

Naar profiel
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Toevoegen aan offertelijst Kies de gelegenheid waarvoor je een offerte wilt aanvragen bij:
Hoveniersbedrijf Sander Braat
Toevoegen niet mogelijk Het is niet mogelijk om deze hovenier aan je offertelijst toe te voegen, omdat de geselecteerde gelegenheid [[dienst]] niet door deze hovenier wordt aangeboden. Annuleer of wis je offertelijst en kies een nieuwe gelegenheid.